WWW.NATIVE-SCIENCE.DK       
 
 MÆLKEVEJENS MYTOLOGI OG KOSMOLOGI
 
VelkommenKAPITLER> Religion Tro og Intelligens MYTOLOGI> Historisk Mytologi Atlantis Moderne MyterMYTER OG KOSMOLOGI> Nordisk Skabelsesmyte DarwinAKTUEL KOSMOLOGI> Lineær Universel Anomalier BioHazard HELLERISTNINGER> Typebeskrivelser Stjernebilleder Nordpolen Natur Symboler GALAKSENS BILLEDER> Galaksens Mytologi Konturer Gudinden, Kvinde og Dyr Gud, Mand og Dyr Storguden Gudens Attributter Mytisk Skib Adam og Eva Drager og Helte Galakse-Spiralen Kult-Retninger ∞  GalakseRitual  ∞  Rituel Boplads Bautastene SOLSYSTEMET> Astro-Arkaeologi Solsystemet Solkalender Solreligion Medicin Hjulet DIVERSE> Visioner og Drømme Kontakt og Links Forsiden

GUDFADER

MÆLKEVEJENS TÅGEDE GUD.

Som betragtet i afsnittet om Mælkevejens Figurer bliver Mælkevejens nordlige figur til en hvid mandlig figur. Og da forskellige stjernefigurer får gudenavne, bliver Mælkevejens nordlige figur til den største og hvide Gud. Netop farven hvid er tilknyttet alle mytologiers største guddomme fordi disse er udsprunget og billeddannet ud fra Mælkevejens hvide konturer.

Og da Mælkevejens figur observeres i forskellige positioner i løbet af døgnets og årets gang, er ”han” overalt. Han afbildes gående som Skywalker, han ses flyvende, han ses som et dyr, han ses liggende og stående på hovedet. Han stiger også ned og op i løbet af årets gang. Dermed skabes myten om gudens nedstigning til underverdenen og den efterfølgende himmelfart, når figuren igen stiger op.

Når man så på årets lysere tid ikke kan se den himmelske figur, fortæller man myten om Gudens død eller bortgang. Denne myte efterfølges så af myten om Gudens genfødsel eller genkomst når det bliver så mørkt senere på året, at man igen kan se figuren på himmelhvælvet. Som det ses af billederne herover og nedenunder, er der tydeligt tale om himmelske figurer som kan ses i forskellige positioner i et kredsløb.

Billederne 1-3-4 er tegninger af svenske helleristninger. Billede 2 og 5 viser den mest simple måde at aftegne den nordlige himmels konturer af Galaksen med Jordens nordlige polpunkt indtegnet. Billede 6 er en del af et arkæologisk fund fra Grevensvænge, Danmark.

Mælkevejens kontur har givet anledning til mange mytiske figurer og fortællinger. De mange forskellige billeder og fortællinger bærer naturligvis præg af de øjne som aktuelt har lavet billederne og fortællingerne. 

På en gunstig nat ser man med en normal synsstyrke de konturer som billede 1 ovenover viser. Sammenlignet med det astronomiske atlas på billede 2, ser man tydeligt hvorfra inspirationen til helleristningsbillederne 1 og 3 fra Bohuslen i Sverige er kommet.

De mytologiske afbildninger af Mælkevejens konturer er også blevet lavet ud fra hvilken position, beskueren har set konturerne. Menneske, menneske/dyr og de såkaldte "skibe" bliver således forskellige billeder af samme himmelske figur. Billede 2 er fra Uffington, England.

 

Dertil kommer så forskellige myter på forskellige årstider om alle de goder af flora og fauna der bliver skabt til menneskenes bedste i løbet af den hvide guds bevægelse igennem årets sæsoner. I øvrigt gælder skabermyten også i forbindelse med Solen, Månen og  visse stjernebilleder. Billede 1 er fra Madsebakke, Allinge, Bornholm. Sammenlignet med et atlasbillede med indtegnet polpunkt og med galaksens nordlige konturer.

Når man først har fået øjnene op for, at det er Mælkevejens konturer som ligger til grund for fortællingerne om den største Gud og den største Gudinde, kan man sagtens genkende dem fra alle kulturers mytologier, billeder, skulpturer og skrifter. Kvaliteterne af disse hovedguddomme og deres attributter er stort set ens i alle kulturers overleveringer, bortset fra mindre lokale forskelle.

Links til Mælkevejens Mytologi http://www.google.dk/search?hl=da&q=milky+way+mythology&btnG=S%C3%B8g&meta=

TOP


 

GLOBALE HELLERISTNINGER, MYTOLOGISKE BILLEDER, MYTOLOGISKE/RELIGIØSE FORTÆLLINGER OG PERSONLIGE VISIONER SAMMENLIGNET MED MODERNE ASTRONOMI, ASTROBIOLOGI OG KOSMOLOGI