WWW.NATIVE-SCIENCE.DK       
 
 MÆLKEVEJENS MYTOLOGI OG KOSMOLOGI
 
VelkommenKAPITLER> Religion Tro og Intelligens MYTOLOGI> Historisk Mytologi Atlantis Moderne MyterMYTER OG KOSMOLOGI> Nordisk Skabelsesmyte DarwinAKTUEL KOSMOLOGI> Lineær Universel Anomalier BioHazard HELLERISTNINGER> Typebeskrivelser Stjernebilleder Nordpolen Natur Symboler GALAKSENS BILLEDER> Galaksens Mytologi Konturer Gudinden, Kvinde og Dyr Gud, Mand og Dyr Storguden Gudens Attributter Mytisk Skib Adam og Eva Drager og Helte Galakse-Spiralen Kult-Retninger ∞  GalakseRitual  ∞  Rituel Boplads Bautastene SOLSYSTEMET> Astro-Arkaeologi Solsystemet Solkalender Solreligion Medicin Hjulet DIVERSE> Visioner og Drømme Kontakt og Links Forsiden

GUDENS ATTRIBUTTER

REGENTSTAVEN

En svensk helleristning sammenlignet med et Atlasbillede af Mælkevejens nordlige konturer og den ægyptiske gud Seth med sin Herskerstav, som kosmologisk er konstrueret ved at tegne en ledelinje fra stjernen Sirius i Store Hund, over nattehimlens polpunkt, videre til stjernen Vega i Lyren og endnu videre til stjernekonstellationen Skytten pegende på Centeret i vores galakse Mælkevejen. Der er en utrolig detaljeret lighed imellem det svenske helleristningssymbol og det ægyptiske billede. Selv detaljen med det ægyptiske tegn for liv, Ankh, i guden Seth´s højre hånd svarer til helleristningsbilledet - og begge hoveder er på det nærmeste identiske.

Billedet til højre af et kultobjekt med et håndtag med påsat kredstegn, kan muligvis være et andet tidligt symbol for Regentstaven eller Scepteret.

En såkaldt "Guldgubbe" med en regentstav. Fra "Sorte Muld", Svaneke, Bornholm, Danmark.

GUDENS ØKSE.

Øksen kan enten opstå ud fra konturerne i den nederste eller den øverste indrammede firkant på atlasbilledet. Billede 2 og 3 er fra Bohuslen i Sverige og det sidste er fra Peterborough i Canada.

GUDENS SPYD.

  

GUDENS GJALLARHORN.

  

Blæsning på forskellige instrumenter er en gammel foreteelse. Overalt på denne planet findes der mange slags store blæseinstrumenter. Jo større, jo bedre. For lyden skulle helst være så rungende, at den kunne afspejle frekvenserne af den kosmiske baggrundslyd og lyden af Solens svingninger. 

Billede 1 fra Kalleby i Bohuslen, viser 3 hornblæsende mænd. Men det kunne lige så godt afspejle myten om Odins store drikkehorn. Billede 2 er et atlasbillede. Billede 3 er en hornblæser fra Italien.

GUDENS HOVEDPRYD.

 

 

Da der er forskel på, hvor meget man ser af Mælkevejens konturer i løbet af årets gang, er der selvfølgelig også forskel på, hvilke konturer og jordiske forbilleder, beskueren eller ”kunstneren” anvender til sine billeder.

Nogle gange er det konturer fra indramningen på dette atlasbillede og nogle gange fra atlasbilledet herunder. Billede 1 herover er fra Bohuslen, og billede 3 er en detalje fra Gundestrupkarret.

  

På billede 1 ses Odin iført en spids hat . En form, som også antydes på det egyptiske billede. Grundformen genkendes også i pavens Tiara. Generelt set må begge de indrammede konturer ligge til grund for alle former for hovedpryd til diverse mandlige overhoveder.

GUDENS FOD.

Et meget kendt mytisk udtryk er Gudens Fod. Her fortæller den mytiske overlevering, at her har Guden stået.

Anskues konturerne som en mand, ser man kun den ene fod på nattehimlen, idet konturerne tilhørende det venstre ben fortsætter ud over horisontlinien uden at ligne den tydelige fod, man ser som en detalje på atlasbilledet af gudens fod.

Billede 1 og 2 er atlasbilleder af de nordlige konturer af Mælkevejen. Billede 3 er fra Allinge, Bornholm. 4 er fra Godensgård i Himmerland. 5 er fra Val Camonica i Italien og billede 6 er et optegnet billede af Buddha´s fødder.

Fodaftrykkene ses i øvrigt også afbildet i alle retninger på kompasset, ligesom alle andre konturer af Mælkevejen. Dog må der mangle nogle retninger af alle figurer, simpelthen fordi man ikke kan se konturerne af Mælkevejen i årets lyseste tid.

GUDENS STORE HÅND.

Hænder og håndaftryk er også et globalt udbredt fysisk og mytisk billede. Herunder især vist som store hænder fra helleristninger, et atlasbillede og en enkelt fra en hule.

Tænker man mytologisk på en fortælling som har noget at gøre med store hænder, så må man vel umiddelbar tænke på myten om Tor der, sammen med Loke og børnene Røskva og Tjalfe, var undervejs på en rejse og en aften skulle overnatte. De fandt "et stort hus" som de overnattede i, dog ikke uden diverse oplevelser med diverse jættelige hændelser. Om morgenen da de vågnede, opdagede de at de havde overnattet i Jætten Skrymers "store handske".

Links til Mælkevejens Mytologi http://www.google.dk/search?hl=da&q=milky+way+mythology&btnG=S%C3%B8g&meta=

TOP


 

GLOBALE HELLERISTNINGER, MYTOLOGISKE BILLEDER, MYTOLOGISKE/RELIGIØSE FORTÆLLINGER OG PERSONLIGE VISIONER SAMMENLIGNET MED MODERNE ASTRONOMI, ASTROBIOLOGI OG KOSMOLOGI