WWW.NATIVE-SCIENCE.DK       
 
 MÆLKEVEJENS MYTOLOGI OG KOSMOLOGI
 
VelkommenKAPITLER> Religion Tro og Intelligens MYTOLOGI> Historisk Mytologi Atlantis Moderne MyterMYTER OG KOSMOLOGI> Nordisk Skabelsesmyte DarwinAKTUEL KOSMOLOGI> Lineær Universel Anomalier BioHazard HELLERISTNINGER> Typebeskrivelser Stjernebilleder Nordpolen Natur Symboler GALAKSENS BILLEDER> Galaksens Mytologi Konturer Gudinden, Kvinde og Dyr Gud, Mand og Dyr Storguden Gudens Attributter Mytisk Skib Adam og Eva Drager og Helte Galakse-Spiralen Kult-Retninger ∞  GalakseRitual  ∞  Rituel Boplads Bautastene SOLSYSTEMET> Astro-Arkaeologi Solsystemet Solkalender Solreligion Medicin Hjulet DIVERSE> Visioner og Drømme Kontakt og Links Forsiden

MODERGUDINDEN 

MÆLKEVEJENS TÅGEDE GUDINDE.

Ligesom der er en stor mytedannelse ud fra den nordlige himmels stjernebilleder og Mælkevej, har den sydlige himmel også sine mytiske fortællinger. Den mest markante og betydende fortælling drejer sig naturligvis om billedet af den sydlige himmels Mælkevej og dens konturer.

Et almindeligt Atlasbillede af den sydlige himmels konturer af Mælkevejen. Den indtegnede animerede hvirvel repræsenterer punktet for vor Galakses centrum. Den skabende bevægelse i Galaksen er både sammentrækkende og udvidende idet lysenergier strømmer ind i centret og derved former den materie som skaber alt fysisk liv i Galaksen.

  

Billede 1 og 2 er fra Bohuslen, Sverige. Billede 3 er atlasbilledet af den sydlige himmels konturer af Mælkevejen og en blinkende markering af Galaksens centrum. Det sidste billede er en detalje fra det berømte Gundestrupkar. Billederne 2-4 viser alle den kvindelige figur med en kreds eller et hjul, som markerer den sydlige himmels natlige polpunkt. Derudover viser Gundestrupkarret  også dyrebilleder, sandsynligvis fra den himmelske dyrekreds, da der blandt andet ses et fabeldyr med vinger.

 

Egypterne anskuede i en historisk periode den sydlige himmels konturer af Mælkevejen som en kæmpestor kvinde, der fyldte hele himmelen. På billede 2 ser man denne kvinde på stjernehimlen og en strøm af stjerner og andet fast materie som stråler ud fra området omkring hendes livmoder. 

På atlasbilledet har jeg indsat et blinkende galaksebillede, der har noget at gøre med vor galakses centrum og denne udstråling. Jeg omtaler betydningen af dette i kapitlet om Kosmologi. I øvrigt er der en anden lighed på disse 2 billeder, hvis man lægger mærke til kredstegnets eller polpunktets placering på atlasbilledet og den ligeledes runde kreds under hovedet af kvinden på det egyptiske billede.

  Et Indisk helleristningsbillede og 3 Egyptiske billeder med Den Store Modergudinde

Et indisk billede fra Bhimbetaka.

Ligesom der sker en mytologisk sammenblanding af menneske og dyr på den nordlige himmels figurer fra Mælkevejen, gør dette sig også gældende for de sydlige konturer af Mælkevejen. Det drejer sig blandt andet og måske især om begrebet ”Den Himmelske Ko”. Det med hellige køer kender vi jo også fra Indien og  fra den nordiske mytologi med koen Audhumbla, der "slikker" det første væsen, jætten Ymer frem af Jorden.

Andre dyresymboler som kunne symbolisere de sydlige Mælkevejs konturer, kunne være Elefant, Kænguru, Hval, Skildpadde, Firben, Slange eller til og med en Havfrue. I de tilfælde, hvor der bruges diverse pattedyr som symboler for den sydlige Mælkevejs konturer, er der naturligvis tale om et hunligt billede.

 

Mytologiske overleveringer fortæller om 4 elefanter, som holder verden, hvilket skal forstås således at elefanten ses placeret i de fire verdenshjørner fordi den ses i 4 positioner på himlen i løbet af årets kredsløb. Om Skildpadden fortælles, at verden hviler på den. Dette skal forstås ud fra mønsteret på dens skjold, som ligner det kosmologiske symbol for de 4 verdenshjørner.

Links til Mælkevejens Mytologi http://www.google.dk/search?hl=da&q=milky+way+mythology&btnG=S%C3%B8g&meta=

TOP


 

GLOBALE HELLERISTNINGER, MYTOLOGISKE BILLEDER, MYTOLOGISKE/RELIGIØSE FORTÆLLINGER OG PERSONLIGE VISIONER SAMMENLIGNET MED MODERNE ASTRONOMI, ASTROBIOLOGI OG KOSMOLOGI